Highlights

Langste lefthander ter wereld

Luxe accommodatie

Ride with the Locals

Bijzondere cultuur

Heerlijk eten

Intensieve coaching met video 

Surf guiding & road trips

Infinity pool & sauna

Professionele surffoto’s

1799,-

27 januari - 5 februari

Chicama, Peru

27 januari - 5 februari 2020

De Surf

Van de ‘Cape’ tot aan de pier hebben de locals diverse namen gegeven aan de verschillende secties van de golf; ‘Malpaso’, ‘The Cape’, ‘The Point’ en  ‘El Hombre’. De Point is het beste en meest beroemde gedeelte van de golf. De golf is mellow, breekt op zand en heeft een heerlijk steil wandje om eindeloos lang je cross steps te oefenen of noserides te maken. Sommige secties zijn wat sneller dan andere en meestal linken niet alle secties aan elkaar. Een 2,2 km lange golf van begin tot het eind surfen is daarom zeldzaam, maar gelukkig is waarschijnlijk elke golf die je surft met gemiddeld 500 meter al langer dan je ooit eerder hebt gesurft. De maanden Januari en Februari zijn over het algemeen rustige maanden met consistente swell en elke dag offshore wind.

 

Roadtrips

Hoewel eigenlijk niets aan Chicama kan tippen, maken we voor de afwisseling twee roadtrips naar omliggende spots. Pacasmayo is daar één van en is tevens een linkse, lange point gelegen nabij een koloniaal Spaans stadje. We zullen een sessie combineren aan het bezoek en lunch in het stadje.

Huanchaco is beroemd vanwege zijn ‘caballitas de totoras’, rieten bootjes die al meer dan 3000 jaar gebruikt worden door lokalen om vis te vangen en tussendoor een golfje te pakken… Huanchaco is een bruisend kustdorpje met meerdere peaks om te surfen.

 

Coaching

Zeven dagen lang zal er intensief gecoacht worden door Rubén Fuente en Nienke Duinmeijer. In de ochtenden vindt er een coaching sessie in het water plaats, waarbij je tips en tricks krijgt toegereikt. Aan het einde van de middag is het vrij voor iedereen om te surfen. Beiden sessies worden vastgelegd op camera. De videobeelden & foto’s zullen op drie avonden tijdens het diner op groot scherm geanalyseerd worden en op een x aantal dagen aangevuld worden met theorieclinics over specifieke onderwerpen zoals cross steppen of boardkennis.

 

Huurboards

Het is mogelijk ter plekke een longboard te huren. Er zijn longboards in verschillende soorten en maten. Bij interesse sturen we foto’s en informatie over de ‘Quiver’ naar je toe.

 

Foto’s en video

Local Wilson staat elke ochtend en middag verscholen achter zijn camera om alle actie vast te leggen op beeld. Alle beelden verschijnen diezelfde avond op groot scherm en op drie avonden zullen we video’s en foto’s gaan analyseren. Alle media krijg je aan het einde van de trip kosteloos mee naar huis.